Ένας δήμος δεν είναι η τοπική οργάνωση του κόμματος, ενώ ένα κόμμα δεν είναι ούτε εταιρεία ούτε ένας άψυχος, ρομποτικός οργανισμός

volvi press 0 Σχόλια

Ωστόσο η ΝΔ με τους μέχρι τώρα…χειρισμούς της στα της αυτοδιοίκησης δείχνει  πως έχει την ακριβώς αντίθετη αντίληψη. Κι αυτό είναι το πιο στενόχωρο, καθώς δείχνει πως κυρίως την ενδιαφέρει η τακτοποίηση εσωτερικών θεμάτων οικογενειών και λόμπι, παρά η προοπτική των πόλεων, της παράταξης και των ανθρώπων της. Η περίπτωση της Θεσσαλονίκης είναι χαρακτηριστική.

Μέρος ευθύνης όμως φέρουν και όσοι συνειδητά γίνονται συμμέτοχοι αυτής της πρακτικής, αποδεχόμενοι να διεκδικήσουν αυτοδιοικητικούς θώκους εκτός των δικών τους σχεδιασμών, υπηρετώντας αποφάσεις που έλαβαν τρίτοι γι’ αυτούς. Το αυτοδιοικητικό σώμα που υποτίθεται ότι προβάλλει την ανεξαρτησία και την ακηδεμόνευτη δήθεν υπόστασή του ως την ύψιστη αρετή του, μετατρέπεται σε… μπροστινό του κόμματος στα μάτια της κοινωνίας.

Η ΝΔ που επαίρεται την ανανέωση και την αξιοποίηση διαλεγμένων, φρέσκων προσώπων, μέσω της ελπιδοφόρας διαδικασίας του μητρώου στελεχών, επιχειρεί να… φυτέψει στις πόλεις υποψηφίους, μέσω των πιο παλαιοκομματικών μεθόδων, που τόσα δεινά έχουν επιφέρει και στην παράταξη αλλά και στον τόπο.

Ίσως κάποιοι να θεωρούν ότι όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα, που δεν μπορεί να τα συλλάβει το πόπολο. Κάποιοι άλλοι πιθανώς λειτουργούν υπό τη βεβαιότητα των τετελεσμένων που έχουν δημιουργηθεί στο πολιτικό πεδίο της χώρας και το μόνο που απομένει είναι η προκήρυξη των εκλογών για “να τελειώνουμε με αυτούς και να αναλάβουμε εμείς”.

Μια βεβαιότητα που θέτει όλα τα υπόλοιπα σε δεύτερη μοίρα. Ακόμη και τα ζητήματα που αφορούν την εκπροσώπηση και τη διοίκηση των τοπικών κοινωνιών.
Μπορεί και να έχουν δίκιο. Θα πρέπει όμως να έχουν σε μια μεριά του μυαλού τους και την ιστορία, η οποία κατ’ επανάληψη μας έχει διδάξει ότι η εκ των προτέρων, αμετροεπής σιγουριά της νίκης που οδηγεί σε επανάπαυση και αλαζονεία, πολλές φορές έχει οδηγήσει στις πιο οδυνηρές ήττες…

Δημητρης Γαλαμάτης: πρώην Βουλευτής της ΝΔ, πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και πρώην δήμαρχος Βόλβης

thessnews.gr

Σχόλια
Ετικέτες
Κατατίθεται σε
Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση