Φτάνει! Χορτάσαμε από λάσπη και ψέματα

Η σκανδαλολογία κατά την προεκλογική περίοδο είναι συνήθως σημάδι παρακμής και αμηχανίας, και συνήθως όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα, αρχίζει η λάσπη.

Τα όσα γράφονται θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν για γέλια αν τα δημοσιεύματα αυτά δεν εξυπηρετούσαν τα «αφεντικά» στο βρώμικο παιχνίδι που παίζουν στις πλάτες των δημοτών για να πάρουν στα χέρια τους τα ηνία του Δήμου Βόλβης,

Εφαρμόζοντας στην πράξη την γνήσια γκεμπελική πρακτική, πες πες ψέματα κάτι θα μείνει, συκοφαντούν και λασπολογούν προσπαθώντας με κάθε τρόπο, να διχάσουν την τοπική κοινωνία, μερικά 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, έχοντας πάρει εργολαβία την κατασυκοφάντηση όσων στέκονται εμπόδιο στα σχέδια τους, και στα αφεντικά τους.

Διαδίδει λοιπόν η η παραταξιακή σελίδα  «volvipost» του συνδυασμού «Δήμος Βόλβης – Ισχυρός Δήμος» και της αντιπολίτευσης στο δημοσίευμα της αναφερόμενη στην ομιλία του Δ. Στοιτσα που πραγματοποίησε στην Αρέθουσα όπου είπε:

“Καλώ την διοίκηση Δ.Λιάμα να μας πει γιατί κλιμάκιο του ΣΔΟΕ ελέγχει την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης κι Αποχέτευσης Βόλβης για πλαστά τιμολόγια”

Την φράση αυτή την έκανε άρθρο το volvipost στις 20 Μαΐου με τίτλο ”Το ΣΔΟΕ ελέγχει την ΔΕΥΑΒ για πλαστά τιμολόγια”. ”Βόμβα” Δ.Στοΐτσα (δείτε το ΕΔΩ) λέγοντας ότι περιμένουν απάντηση του αρμόδιου δημοτικού συμβούλου αλλά και του δημάρχου.

Σαν να μην έφτανε αυτό το δημοσίευμα και δυο μέρες μετά άλλο άρθρο από το volvipost με τίτλο “Πλαστά τιμολόγια στην ΔΕΥΑ Βόλβης! Προχωράει η έρευνα του ΣΔΟΕ” (δείτε το ΕΔΩ) μεταξύ άλλων αναφέρει : Έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα τρία τιμολόγια , και αφορούν εταιρεία-”φάντασμα” με έδρα την Θεσσαλονίκη. Η ΔΕΥΑΒ δηλαδή εξέδωσε τιμολόγια και δικαιολόγησε χρήματα από τα ταμεία της για υλικά και υπηρεσίες που δεν παρέλαβε . Και ενώ η έρευνα προχωράει σε βάθος από τους ”Ράμπο” και τους αδιάφθορους του σώματος , αυτομάτως γεννάται το ερώτημα που πήγαν τα χρήματα που ”φαίνονται” να βγήκαν από τα ταμεία του δήμου;

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση του να στραφεί εναντίον τους νομικά για τα όσα ψέματα δημοσιεύθηκαν αφήνοντας υπονοούμενα ως προς το πρόσωπο του. Το γεγονός όμως δεν παρέλειψε να αναφέρει, αλλά και να τοποθετηθεί επί αυτού σχολιάζοντας το και ο δήμαρχος Βόλβης στην ομιλία του στον Προφήτη κατηγορώντας τον κ. Στοίτσα αλλά και το volvipost , κάνοντας τις απαραίτητες  διευκρινίσεις επί του θέματος

  1. Το ΣΔΟΕ δεν ερευνά την ΔΕΥΑ Βόλβης για πλαστά τιμολόγια αλλά την εταιρεία που προμήθευσε υλικά στην ΔΕΥΑΒ
  2. Η εταιρεία δεν ήταν “φάντασμα” αλλά είχε και φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα που χωρίς αυτά δεν μπορεί να προμηθεύσει ούτε να πληρωθεί από δημόσιο φορέα
  3. Η ΔΕΥΒ δεν εξέδωσε τιμολόγια αλλά τιμολόγια εξέδωσε η εταιρεία.
  4. Τα υλικά της εταιρεία παραλήφθηκαν από την ΔΕΥΑΒ και υπογράφτηκε πρωτόκολλο παραλαβής από τρεις υπαλλήλους της Δημόσιας επιχείρησης.
  5. Και το τελευταίο μιας και ρωτάνε που πήγαν τα χρήματα ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ αλλά και ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας ανέφεραν πως τα χρήματα βρίσκονται στα ταμεία της ΔΕΥΑΒ μια και μέχρι σήμερα δεν πληρώθηκε η εταιρεία το ποσό των 4.500 ευρώ δηλαδή την αξία των υλικών που πούλησε στην ΔΕΥΑΒ

Είναι θεμιτό και επιτρεπτό το «ισχύς εν τη ενώσει, και όποιον εξοντώσει» για να επικρατήσουν σε μία εκλογική αναμέτρηση τα σκοτεινά κέντρα που επεξεργάζονται την επάνοδο τους στην εξουσία?

Είναι δυνατόν κανείς να πιστέψει ότι μπορούν να παραμυθιάσουν τους Δημότες Βόλβης, πως ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, που ζει σε μία κλειστή μικρή κοινωνία, όπου άνθρωποι χαιρετιούνται με το μικρό τους όνομα, γνωστός για το ήθος του, θα διακινδύνευε για 4000 ευρώ να σπιλωθεί η υπόληψη του, ειδικά όταν ήταν γνωστή η πρόθεση του να είναι  ξανά υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές?

Ίσως να είναι δυνατόν, αν έχει ανάλογα ηθικά πρότυπα και συμπεριφορές, ο εντολοδόχος αυτής της αήθης επίθεσης εναντίον του Προέδρου της ΔΕΥΑΒ αλλά και του Δημάρχου Βόλβης Δ.Λιάμα.

Η κοινή γνώμη γνωρίζει τις συμμαχίες που έχουν στηθεί λόγο αδυναμίας αντιμετώπισης της παράταξης του νυν Δημάρχου Δ.Λιάμα, σε μία προσπάθεια αποφυγής της διαφαινόμενης ήττας του κ.Στοϊτσα, στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης.

Η κοινή γνώμη γνωρίζει, επίσης και ποιοι είναι οι «λαγοί» αυτής της αναμέτρησης και τι ανταλλάγματα αναμένουν, για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην παράταξη του κ.Στοϊτσα.

Όσοι έχουν τους Δημότες Βόλβης για αφελείς, θεωρώντας ότι βρίσκονται σε χειμερία νάρκη, κρίνοντας εξ ιδίων, κάνουν μεγάλο λάθος.

Η κοινή γνώμη γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Δήμος έχει προβλήματα που απαιτούν λύσεις.

Ξέρει επίσης ότι ο μόνος τρόπος για να ξεπερασθούν τα προβλήματα αυτά είναι η όσο το δυνατόν ευρύτερη συνεργασία υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων του τόπου.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σημαντική πρόοδος σε πολλούς Δήμους της χώρας, χάρη της συνεργασίας ικανών ανθρώπων που είχαν διάθεση και όραμα.

Αναρωτιέται κανείς, πώς με τέτοιου είδους πρακτικές και μεθόδους, θα συνεργαστείτε εσείς για το καλό του τόπου, μετά από όλα αυτά, καθώς θα πρέπει να ντρέπεστε να κοιταχτείτε καταπρόσωπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.