Γιατί ξεχωρίζει ο Ο.Π.Α.Π. Δήμου Βόλβης;;:

Όταν στο τιμόνι ενός Οργανισμού βρίσκονται άνθρωποι με ικανότητες διοίκησης και οργάνωσης, που έχουν αποφασίσει να αφιερώσουν χρόνο για την ανάδειξη του ιστορικού και μνημειακού πλούτου της περιοχής με σκοπό την εξωστρέφεια και την τουριστική ανάπτυξη.

Όταν αυτοί οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να προσφέρουν  «το  κάτι παραπάνω» όποτε χρειαστεί,  πιστεύουν αυτό που κάνουν και εμπνέονται από ένα κοινό όραμα.

Όταν λειτουργούν με πνεύμα συνεργασίας και τους ενώνει ένας σκοπός που είναι η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, η προστασία του περιβάλλοντος και ανάδειξη της αθλητικής ταυτότητας της περιοχής.

Όταν έχουν αποφασίσει να αφιερώσουν, την εμπειρία,  τον ενθουσιασμό και την φαντασία.

Όταν έχουν την κινητήρια δύναμη της δημιουργικότητας και της πρωτοτυπίας που τους  ωθεί σε συνεχείς δράσεις.

ΤΟΤΕ  ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ:  Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ EINAI ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π.)  Δήμου Βόλβης, πραγματικά ένα «εκρηκτικό μίγμα» ιδεών.

Η κοινωνία μας δοκιμάστηκε και συνεχίζει να δοκιμάζεται από την πανδημία του covid-19, ανατρέποντας την καθημερινότητα μας και  επηρεάζοντας τις συνήθειες μας. Αυτό δεν άφησε ανεπηρέαστο και το κομμάτι του πολιτισμού, όπου οι εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια της χώρας ανεστάλησαν.

Η σταδιακή επάνοδος στην κανονικότητα, επέτρεψε και την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι πρόσφατες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον  Ο.Π.Α.Π. Δήμου Βόλβης και μάλιστα εν μέσω πανδημίας στέφτηκαν με απόλυτη ασφάλεια και επιτυχία.

Διοργανώθηκαν και παρουσιάστηκαν με άψογο τρόπο με προσοχή μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Ίσως να είναι ο μοναδικός δημόσιος οργανισμός στην Ελλάδα με τόση πολύμορφη δράση το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μια σειρά από θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, αφιερώματα και εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν αυτό το καλοκαίρι σε περιοχές του Δήμου Βόλβης.

Όλες οι εκδηλώσεις προσέφεραν στους δημότες και κατοίκους της περιοχής μια διέξοδο για ψυχαγωγία και έδωσαν την δυνατότητα να αποδράσουν από την καθημερινότητά τους.

Πίσω απ΄ όλα αυτά, όπως προαναφέραμε, βρίσκονται  άνθρωποι που δούλεψαν με όρεξη,  υπομονή και επιμονή ερευνώντας και παρουσιάζοντας με μοναδικό τρόπο πρωτόγνωρες εικόνες για την περιοχή μας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του ΔΣ του Ο.Π.Α.Π Δήμου Βόλβης, στους υπαλλήλους και σε όλους όσους βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια. Ιδιαίτερα στον πρόεδρο του ΟΠΑΠ κ. Δημήτριο Πασσιά ο οποίος μέσα από τις δηλώσεις κατά την ανάληψη των καθηκόντων του έδωσε το στίγμα και το πλαίσιο δράσης στο οποίο επρόκειτο να κινηθεί«Σκοπός μας είναι  να δώσουμε προοπτική στον τόπο  και να ενισχύσουμε την πολιτιστική ταυτότητα αξιοποιώντας τα συγκριτικά  πλεονεκτήματα  της περιοχής μας με την ανάδειξη πολιτιστικών διαδρομών και του ιστορικού – μνημειακού πλούτου και μέσω αυτών να δώσουμε την απαραίτητη ώθηση για τουριστική ανάπτυξη και εξωστρέφεια.
Παράλληλα, να αναδείξουμε την αθλητική ταυτότητα του Δήμου και να προβούμε σε δράσεις που έχουν ως σκοπό τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος»

Από ότι φαίνεται οι στόχοι και ο σκοπός πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό στον προγραμματισμό πολλών και  διάφορων άλλων εκδηλώσεων για τον Δήμο παρά τους σχετικούς περιορισμούς.

Για το ποιος είναι ο Δημήτριος Πασσιάς γράψαμε σχετικά όταν ανέλαβε καθήκοντα σαν πρόεδρος του Ο.Π.Α.Π. Δήμου Βόλβης. Διαβάστε κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην Αντιπρόεδρο του ΟΠΑΠ κ. Στέλλα Κοντοπούλου η οποία είναι παρούσα σε κάθε κάλεσμα και δράση.  Η κα Κοντοπούλου υπήρξε επίσης εμπνευστής για την δημιουργία του Πασχαλινού και Χριστουγεννιάτικου εργαστηρίου προσφέροντας διαδικτυακά ψυχαγωγία και εκπαίδευση σε μικρούς και μεγάλους.  Δείτε την ιστοσελίδα ΕΔΩ

Ένα δείγμα των εκδηλώσεων μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο που περιλαμβάνει ολόκληρη την εκδήλωση του Ο.Π.Α.Π Δήμου Βόλβης στη Νέα Μάδυτο. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ όχι μόνο για τα εξαιρετικά χορευτικά, αλλά και για να ακούσετε τις ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ για τις περιοχές των χορών.

Και οι εκδηλώσεις συνεχίζονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

12 − ten =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.