Η καθαριότητα στον Δήμο Βόλβης αφορά όλους μας (Φωτό)

Η πλειοψηφία των Δήμων διάγει σε καθεστώς έντονης πίεσης για να να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγο του covid-19. Οι οικονομικοί πόροι είναι περιορισμένοι και διοχετεύονται στα απολύτως αναγκαία, ώστε να μην παραλύσουν οι δήμοι, οι οποίοι εξαρτώνται αποκλειστικά από την χρηματοδότηση της κεντρικής κυβέρνησης. Τα έσοδα που προκύπτουν από τα ανταποδοτικά τέλη, απορροφούνται με ταχύτητα φωτός, καλύπτοντας στο ελάχιστο τις ανάγκες.

Η εικόνα που επικρατεί στην πλειοψηφία των Δήμων, αρκετές φορές κάνει τους πολίτες να αγανακτούν και να στρέφονται εναντίον των υπηρεσιών των Δήμων, κρίνοντας τες ανεπαρκείς, χωρίς να γνωρίζουν τι πραγματικά γίνεται.

Αν πάρουμε για παράδειγμα τον Δήμο Βόλβης, ο οποίος έχει να καλύψει μία τεράστια Δημοτική έκταση, το πιο συχνό παράπονο που θα ακουστεί περιλαμβάνεται στην λέξη καθαριότητα.

Από τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Βόλβης απορρέει η υποχρέωση του Δήμου για την περισυλλογή και απομάκρυνση σκουπιδιών – απορριμμάτων που υπάρχουν σε οδούς, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους. Η συχνότητα και οι μέθοδοι καθαριότητας ορίζονται από τον Δήμο δεδομένων των αναγκών, των δυνατοτήτων και των διαθέσιμων μέσων.

Από ότι δείχνουν οι παρακάτω φωτογραφίες υπάρχει μία έντονη προσπάθεια από τα συνεργεία του δήμου Βόλβης. Δρόμοι καθαρίζονται καθημερινά, δέντρα κλαδεύονται, ογκώδη απορρίμματα απομακρύνονται.

Η καθαριότητα είναι κοινή υπόθεση που απαιτεί ευαισθητοποίηση, κοινωνική συνυπευθυνότητα, με ενεργή συμμετοχή των δημοτών και των επαγγελματιών. Το σημαντικότερο όμως, είναι η αλλαγή στον τρόπο σκέψης, και της νοοτροπίας σε ότι αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία, που απαιτεί στενή και αμφίδρομη συνεργασία της οποίας τα οφέλη, συμβάλλουν στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των τοπικών κοινωνιών.volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eleven + 11 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.