Μεταναστευτικό: Οι όψιμοι επαναστάτες του πληκτρολογίου και η απόφαση για το άνοιγμα του ασκού του Αιόλου

Με αφορμή την πρόσφατη εγκατάσταση μεταναστών-προσφύγων–παράτυπων  μεταναστών (ο όρος λαθρομετανάστης με απόφαση του Αρείου Πάγου εξαλείφθηκε από κάθε δημόσιο έγγραφο, εσείς ονομάστε τους όπως θέλετε) και κυρίως με την μεταφορά στην σελίδα μας ενός άρθρου της Μακεδονίας  (δείτε το εδώ) εμφανίστηκαν ξαφνικά από το πουθενά επικριτές των άρθρων μας.

Όψιμοι επαναστάτες του πληκτρολογίου καθισμένοι στην ζεστασιά του σαλονιού τους διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις, βγάζοντας άναρθρες κραυγές, σπέρνοντας μίσος, καλώντας σε βία συνδημότες.

Ενώ θα περίμενε κανείς από τους ανθρώπους που θέλουν να έχουν ενεργό ρόλο στην ζωή αυτού του τόπου, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και ηγετικό ρόλο όπως τους αρμόζει,  κάποιοι επιλέγουν την σιωπή παραμένοντας αποστασιοποιημένοι, και κάποιοι άλλοι χρησιμοποιήσουν καπνογόνα.. λαϊκίζοντας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Βόλβης κ. Δημήτρης Στοίτσας γράφει στο προσωπικό του προφίλ: “Δεν υπάρχουν μόνο ευπαθείς ομάδες προσφύγων που φιλοξενούνται στην περιοχή, όπως είχαν πει κάποιοι. Μακάρι να μην συμβεί κανένα κακό. Για πολλοστή φορά απών αυτοί που διοικούν τον τόπο μας σε ένα πολύ σοβαρό θέμα που χρίζει ιδιαίτερης μεταχείρισης.”

Σε ερωτήσεις χρηστών «Αν αυτός ήταν δήμαρχος τι θα έκανε», δεν απαντάει δημόσια συγκεκριμένα αλλά λέει πως οι θέσεις του είναι γνωστές και έχει τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο θέμα πολλές φορές.

Θα θέλουμε να του θυμίσουμε ότι οι θέσεις εκφράζονται μέσα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και η θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ΝΑΙ στην παραχώρηση της δημοτικής έκτασης του δήμου Βόλβης στο Βαγιοχώρι για την εγκατάσταση μεταναστών! (δείτε την απόφαση εδώ).

Επειδή κάποιοι έχουν «κοντή μνήμη» υπάρχει ολόκληρο το ιστορικό για τον αγώνα των λιγοστών κατοίκων του Βαγιοχωρίου, τις μετέπειτα αποφάσεις του ΔΣ Βόλβης τις οποίες ο Βίτσας έγραψε στα μέζεα του (δείτε σχετικό άρθρο μας εδώ) αλλά και πληθώρα άρθρων μας με τα οποία κρούαμε από τότε τον κώδωνα του κινδύνου γράφοντας για ένα προμελετημένο έγκλημα (δείτε ένα παράδειγμα εδώ).

Μας κατηγόρησαν ανοιχτά ως ξενοφοβικούς, ρατσιστές, φασίστες και απάνθρωπους!

Από το 2016 μιλούσαμε για ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ με ανυπολόγιστο κόστος και συνέπειες με θύματα όλες τις τοπικές κοινωνίες στο μέλλον και ξέρετε γιατί;

Γιατί ο Θύτης (Υπ. Μεταν. Πολιτικής) θεώρησε τους κατοίκους του Δήμου Βόλβης εύκολα  θύματα, λόγο της αδράνειας, της έλλειψης αντίδρασης, την έλλειψη υποστήριξης στους λίγους συνδημότες του Βαγιοχωρίου που έκαναν 40 μέρες κατάληψη του χώρου, εμποδίζοντας τον στρατό στα έργα του.

Βέβαια το Βαγιοχώρι τότε «ήταν μακριά», δεν ήταν τουριστικό μέρος, και δεν ήταν δίπλα στο σπίτι σου βρε αδερφέ. Έχεις δίκιο…

Φτάνουμε με όλα αυτά στο σήμερα, όπου ξαφνικά κάποιοι κάτοικοι και μη του Δήμου Βόλβης, διαμαρτύρονται γιατί κάποιοι ξενοδόχοι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την περιουσία τους (καλώς ή κακώς, δεν θα το κρίνουμε εμείς αυτό) όπως αυτοί νομίζουν και να νοικιάσουν τα διαμερίσματα τους σε μετανάστες… η όπως θέλετετε πείτε τους,

Το παράλογο του ζητήματος.

Βρίζοντας,  αφορίζοντας, και απειλώντας προσπαθούν να κάνουν κουμάντο στις περιουσίες των άλλων κάποιοι που ήταν ανύπαρκτοι όταν η Δημοτική περιουσία, είχε παραχωρηθεί ακριβώς για τον ίδιο σκοπό και χρησιμοποιήθηκε 2 φορές!

Βέβαια, τότε ήταν καλοκαίρι, άρχιζε η τουριστική περίοδος, και η «άλλη» αυλή ήταν «στην μέση του πουθενά», μακριά από την δική σου αυλή…

Μόνο που τότε εμείς σας χτυπούσαμε το καμπανάκι προβλέποντας  ότι το «τετελεσμένο» θα ανοίξει την όρεξη του κάθε Βίτσα, του κάθε Ράγκου να διασκορπίσουν το «πρόβλημα τους» και στις «δικές σας αυλές»!

Όταν ο κόσμος τότε έλεγε δημόσια τους φόβους του, χλευάστηκε…

Και να που ξαφνικά, πάλι κάποιοι, ανακάλυψαν «μαύρους, μάχιμους νεαρούς, και όχι πρόσφυγες πολέμου», κάποιοι ανακάλυψαν ότι «τα παιδιά τους δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους», κάποιοι ανακάλυψαν «ότι θα τους κλέψουν τα πάντα», κάποιοι λένε «θα σκίσουν τις σημαίες και θα σπάσουν τους σταυρούς».

Και ενώ φωλιάζει ο φόβος και ο τρόμος στις καρδιές του κόσμου (δικαιολογημένα λέμε εμείς λόγο του αγνώστου) εκεί εμφανίζεται και κάποιος όψιμος πολιτικός, πουλώντας πατριωτισμό και εθνικισμό, αθόρυβα τροφοδοτεί  όλους αυτούς τους φόβους, ελπίζοντας να τα εξαργυρώσει σε λίγους μήνες στην κάλπη…. Οι ψήφοι δεν κερδίζονται έτσι. Επίσης όταν θεωρεί κάποιος ότι το πρόβλημα δεν είναι δικό του αλλά του γείτονα δεν θα το λύσει όσο και αν πονέσουν τα δάκτυλα του να πληκτρολογεί.

Ήρθαν οι βάρβαροι, η πόλις εάλω, σώπασε κυρά Δέσποινα μην κλαις… πάλι με χρόνια με καιρούς δικιά μας θα ναι…

Συντακτική ομάδα του volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

1 × 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.