Παροχή Κάρτας Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε δημότες του δήμου Βόλβης

Με ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Βόλβης, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 19/12/2018, εγκρίνει την εφαρμογή κοινωνικής δράσης “Κάρτα Αλληλεγγύης Δήμου Βόλβης”

Η Κάρτα Κοινωνικής Αλληλεγγύης προτείνεται ως ένα ακόμα εργαλείο για την άμβλυνση των συνεπειών της σοβούσας οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης σε τοπικό επίπεδο.

Με την Κάρτα Αλληλεγγύης θα παρέχονται προϊόντα, αγαθά και υπηρεσίες, με προνομιακές τιμές και εκπτώσεις, στους κατόχους της (δικαιούχους και εξαρτώμενα μέλη), σε συνεργασία με την τοπική αγορά.

Η Κάρτα Αλληλεγγύης θα δίνει στον κάτοχό της πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές, οικονομικές ενισχύσεις και συγκεκριμένες ετήσιες εκπτώσεις και θα του χορηγεί το δικαίωμα προμήθειας αγαθών ή εμπορευμάτων ή λήψις υπηρεσιών, με μείωση  της αρχικής αξίας αγαθού ή εμπορεύματος ή της υπηρεσίας.

Το «προνόμιο» αυτό παρέχεται συμπληρωματικά και όχι «ανταγωνιστικά» με άλλα δικαιώματα που παρέχουν τοπικές ή κρατικές ή  αυτόνομες – ανεξάρτητες δομές αλληλεγγύης.

Η Κάρτα Αλληλεγγύης θα παρέχεται σε δημότες του Δήμου Βόλβης από Ειδική Επιτροπή που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό και θα αποφασίζει σύμφωνα με καθορισμένα κριτήρια και θα ισχύει για ένα (1) έτος από την έκδοσή της.

Οι προϋποθέσεις χορήγησης της Κάρτας Αλληλεγγύης στους δικαιούχους (κριτήρια που θα πρέπει να διαθέτει ο δικαιούχος προκειμένου να λάβει την Κάρτα Αλληλεγγύης) θα καθορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όλα τα κριτήρια και προϋποθέσεις δύνανται να επανακαθοριστούν από τον οικείο Δήμο, μέσα από συστηματική και εντατική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen + nineteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.