Τα πυροτεχνήματα σβήνουν, η μυρωδιά του μπαρουτιού όμως μένει

Παρακολουθώντας τις αναρτήσεις όλων των συνδυασμών, αλλά και υποψηφίων, αντιλαμβάνεται κανείς, ότι όχι μόνο κάποιες στερούνται σοβαρότητας, όχι μόνο ασκείται πόλεμος εντυπώσεων, όπου προσπαθούν κάποιοι να «κερδίσουν πόντους» στην συνείδηση των δημοτών, αλλά υπάρχει παράλληλα έντονη προσπάθεια παραπληροφόρησης, η οποία ελλοχεύει κινδύνους για τις τοπικές κοινωνίες έχοντας αντίκτυπο στην επιχειρηματικότητα όλης της περιοχής.

Στις 18 Μαρτίου δημοσιεύθηκε από τον υποψήφιο δήμαρχο Β. Ζωγράφο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το παρακάτω κείμενο:

[ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ]
Πρός : «G. STATHOPOULOS ENTERPRISE»
(Πλειοδότης-μισθωτής δημοτικής έκτασης (57)στρεμ. στην Τ.Κ.Ασπροβάλτας για την ανέγερση τουριστικής μονάδας).
Θέμα : «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ.ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ»

Κύριοι-ες
Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι πληροφορίες για την λειτουργία γραφείου της εταιρείας σας στην Τοπική Κοινότητα Ασπροβάλτας.
Πέραν του ότι αυτή η εταιρική κίνηση είναι θεμιτή για την υλοποίηση της αναληφθείσας από εσάς επιχειρηματικής δραστηριότητος στην περιοχή, έρχεται όμως σε μια στιγμή που ο Δήμος Βόλβης βρίσκεται επίσημα πλέον στο ζενίθ της «ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ».
Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα σας έχει άμεση σχέση με τον Δ.Βόλβης και την «νύν» δημοτική διοίκηση του Δημάρχου ο οποίος είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να γνωστοποιήσουμε και να τονίσουμε προς εσάς την «ιδιαίτερη ευαισθησία» του θέματος.
Η λειτουργία του εταιρικού γραφείου σας εν μέσω προχωρημένης προεκλογικής περιόδου θα εγείρει αυτοδίκαια «ΥΠΟΠΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ» περί βοήθειας απόκτησης προεκλογικού πλεονεκτήματος από τον συνδυασμό του «νύν» Δημάρχου, με «ψηφοθηρικές» υποσχετικές μελλοντικών προσλήψεων στο συγκεκριμένο έργο.
Το ίδιο ισχύει και για οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο επιχειρήσει με πλάγιες τακτικές να εκμεταλλευτεί «ψηφοθηρικές» υποσχετικές μελλοντικών προσλήψεων μέσω της εταιρείας σας.
Για την αποφυγή λανθασμένης ερμηνείας περί «ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ» με την νύν δημοτική διοίκηση από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας η «ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ» επιβάλει την λειτουργία του εταιρικού γραφείου σας μετά την λήξη των εκλογών.
Είμαστε σίγουροι ότι η οι επισημάνεις μας αυτές θα τύχουν ιδιαίτερης αξιολόγησης από εσάς και θα πράξετε τα αυτονόητα.
Με εκτίμηση
Συνυπογράφοντες Εκπρόσωποι Συνδυασμών:
1. Β.Ζωγράφος – Θ.Ελευθεριάδης «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΟΛΒΗΣ»
2. Ι.Βαλερής «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΛΒΗ»

Όπως ήταν αναμενόμενο ξεκίνησαν οι αναδημοσιεύσεις, οι σχολιασμοί κλπ μέχρι την στιγμή που ο ίδιος ο κ. Β. Ζωγράφος στις 12 Απριλίου, δηλαδή σχεδόν ένα μήνα μετά, δημοσίευσε το παρακάτω:

ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ κ. ΠΑΠΑΜΙΚΡΟΥΛΗ ΙΩΑΝΝΗ.
“Αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στο θέμα της λειτουργίας του γραφείου,και της υποσχεσιολογίας για θέσεις εργασίας και προεκλογικά ρουσφέτια, πριν από τις εκλογές. Δήλωσε ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με διαφανείς διαδικασίες, μετά από πέντε χρόνια, με γνώμονα το συμφέρον της εταιρείας και της Τοπικής κοινωνίας…”
Βασίλειος Ζωγράφος

Ο κ. Β.Ζωγράφος δεν ενδιαφέρθηκε μάλλον, να διαπιστώσει αν ευσταθούν ή όχι οι πληροφορίες που είχε για το συγκεκριμένο θέμα, ούτε περίμενε να λάβει απάντηση αλλά κοινοποίησε την επιστολή του δημόσια, προφανώς για λόγους εντυπώσεων.

Η διάψευση όμως ήρθε και από τον ανεξάρτητο κοινοτικό συνδυασμό Ασπροβάλτα SOS όπου αναφέρουν ακριβώς τα εξής:

“Ο Ανεξάρτητος κοινοτικός συνδυασμός Ασπροβάλτα SOS συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της εταιρίας Σταθόπουλος Γ.ENTERPPISE κύριο Παπαμικρούλη Ιωάννη όπου συζητήθηκαν θέματα της επένδυσης ενώ για το καυτό ζήτημα των θέσεων εργασίας που έχει ανακινηθεί μας ενημέρωσε ότι υπάρχει γραπτή δέσμευση ότι το 80% του προσωπικού θα προέρχεται από την τοπική κοινωνία με διαφανείς διαδικασίες και αξιολόγηση από πλευράς της εταιρίας. Αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη της εταιρίας σε υποσχέσεις προσλήψεων στην παρούσα φάση, και συμφωνώντας μαζί μας εξέφρασε τη λύπη του αν πραγματικά συμβαίνει αυτό, ενώ δήλωσε ότι θα ενημερωθεί έγκαιρα η τοπική κοινωνία όταν αυτές ξεκινήσουν.”

Το πρώτο πυροτέχνημα έσβησε, η μυρωδιά του μπαρουτιού όμως έμεινε.

Σαν να μην έφτανε αυτό, την ίδια μέρα της διάψευσης (δηλαδή στις 12 Απριλίου) περί τάχα λειτουργίας γραφείου της εταιρείας για προεκλογικές ρουσφετολογικές προσλήψεις, δημοσιεύει ο κ. Β. Ζωγράφος στο προσωπικό του προφίλ, με μεγάλα γράμματα και με πολλά ερωτηματικά. το παρακάτω:

ΣΤΟΝ ”ΒΡΟΝΤΟ” Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ; ΝΑΥΑΓΗΣΕ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ; ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

Ρωτήσαμε δημόσια γράφοντας:  “Επειδή βλέποντας την είδηση του κ. Ζωγράφου το ψάξαμε λίγο το θέμα, δεν ισχύει κάτι τέτοιο Η πηγή μας είναι ο ίδιος ο επενδυτής ο οποίος το διέψευσε. Μπορεί ο κ Ζωγράφος να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες και την πηγή της είδησης?”

Και ενώ υπήρξαν ερωτήματα και από άλλους δημότες για την πηγή της πληροφορίας, απάντηση δεν υπήρξε ούτε υπάρχει μέχρι σήμερα από τον κ. Β. Ζωγράφο. Η απάντηση ήρθε πάλι από τον Ανεξάρτητο κοινοτικό συνδυασμό Ασπροβάλτα SOS. Γράφουν λοιπόν στις 20 Απριλίου:

“Ο Ανεξάρτητος κοινοτικός συνδυασμός Ασπροβάλτα SOS συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της εταιρίας Σταθόπουλος Γ.ENTERPPISE κύριο Παπαμικρούλη Ιωάννη όπου συζητήθηκαν θέματα της επένδυσης, ενημερωθήκαμε για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, συζητήθηκαν όμως και θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Μας εξήγησε ότι η υλοποίηση και αποπεράτωση του έργου έχει βάθος πενταετίας”

Και το δεύτερο πυροτέχνημα έσβησε, η μυρωδιά του μπαρουτιού όμως έμεινε και πάλι.

Και η δυσάρεστη μυρωδιά του μπαρουτιού, που για μία ακόμη φορά παραμένει να μολύνει την ατμόσφαιρα, στην προκειμένη περίπτωση είναι, το λιγότερο, η αναξιοπιστία των ανακοινώσεων του υποψηφίου δημάρχου Βόλβης κ. Βασιλείου Ζωγράφου.

Προφανώς, το μέγεθος της ευθύνη που έχουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι απέναντι στους Δημότες – ψηφοφόρους, δεν έχει γίνει αντιληπτό, αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός το πώς είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουν τα γεγονότα με τόση προχειρότητα και επιπολαιότητα.

Συντακτική ομάδα volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.