Τα συν (+) και τα πλην (-) των υποψηφίων δημάρχων Βόλβης

Αυτό που κάποιοι ενδεχομένως θεωρούν πλεονέκτημα, κάποιοι άλλοι το θεωρούν μειονέκτημα και το αντίστροφο! Μέχρι τώρα λοιπόν έχουμε 7  υποψήφιους διεκδικητές για την Δημαρχιακή καρέκλα του Δήμου Βόλβης….

Έχουμε τονίσει πάμπολλες φορές ότι ο Δήμαρχος, οι συνεργάτες του και οι αιρετοί που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στον Δημόσιο Βίο, εκλέγονται από την κάλπη και τους δημότες του Δήμου Βόλβης . Ας δούμε λοιπόν τι «ψιθυρίζεται» στα «καφενεία» και στις κουβέντες της παρέας μεταξύ τσίπουρου και μεζέ.. Εμείς, δεν παίρνουμε θέση υπέρ κανενός υποψηφίου.

Όσοι έχουν πρόβλημα έλλειψης αίσθησης χιούμορ, ας το προσπεράσουν, για να μην τους κάτσει το άρθρο δύσπεπτο …

Διαμαντής Λιάμας

συν (+) Επικοινωνιακός. Άριστος ρήτορας. Ικανός και οικείος στην προσέγγιση του κόσμου.

Έχει γνώση της λειτουργίας του όλου συστήματος και ξέρει πώς να εκμεταλλευτεί καλά τον κομματικό μηχανισμό που τον στηρίζει, στο επικοινωνιακό παιχνίδι.

Έχει ήδη την εμπειρία και την εξουσία στα χέρια του.

Έχει συγκεντρώσει πολλά νέα πρόσωπα στον συνδυασμό του, «κλέβοντας» παράλληλα στελέχη – πρώην συνεργάτες, των άλλων υποψηφίων, που θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά.

πλην (-) Έχει ήδη την εξουσία στα χέρια του, άρα είναι εκτεθειμένος στην φθορά και στην κριτική .

Οι αντίπαλοι του τον κατηγορούν για παλαιοκομματισμό, αφερεγγυότητα και μοίρασμα υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα. Έχει «Φθαρμένα» και σχεδόν τελείως ανίκανα 2-3 στελέχη- δελφίνους  με μελλοντικές βλέψεις να του αρπάξουν την καρέκλα.

Πλήγμα η πλήρης απουσία αξιόλογων στελεχών (μέχρι σήμερα, υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις) που θα μπορούσαν να δώσουν προστιθέμενη αξία στον προεκλογικό του αγώνα.

Δημήτρης Στοιτσας

συν (+) Νεαρός, επικοινωνιακός και συμπαθητικός στους νέους. Ξέρει να ακούει, ή τουλάχιστον σου δίνει την αίσθηση ότι δίνει μεγάλη σημασία στα λεγόμενα  σου.

Ωραία εξωτερική εικόνα, με απήχηση στο «ωραίο φύλο» και σχετικά μετρημένος.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κάνει αθόρυβη δουλειά και ότι έχει μάθει από τα λάθη του. Βασικό πλεονέκτημα του, να κοιτάζει από μακριά τους αντιπάλους, και να μην μπλέκει σε αψιμαχίες.

πλην (-) Οι αντίπαλοι λένε ότι πίσω από την προσπάθεια εκλογής του, βρίσκεται ο πατέρας – πρώην αιρετός, που αποτελεί γεγονός αρνητικό, βλέποντας το παρελθόν της διοίκησης του.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι χρησιμοποιεί τις γνωριμίες του, για να βολέψει τους δικούς του, ενώ δημόσια κατακρίνει τους πάντες, ότι χρησιμοποιούν αυτή την μέθοδο.

Άρχισε να εμφανίζεται στα Συμβούλια την τελευταία χρονιά, πριν τις εκλογές.

Εκλεγμένα Στελέχη της παράταξης του, «παρέδωσαν ταυτότητα» στον νυν δήμαρχο δηλώνοντας σύμπραξη στις ερχόμενες εκλογές.

Γιώργος Νανάκος:

συν (+) Γνωστός σε όλους τους συνδημότες, του Πετάλου δηλαδή, και απλός.

Το «παιδί του λαού» που δεν έκρυψε, ότι έχει βγει μέσα από την φτωχολογιά, σπούδασε στο δρόμο, και εργάζεται από πιτσιρικάς, καταφέρνοντας να γίνει ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας. Το 2014 υπήρξε υποψήφιος Δήμαρχος  έχοντας ως σημαία την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και την αλλαγή πλεύσης, καταρτίζοντας ένα αξιόλογο ψηφοδέλτιο με ικανότατα στελέχη. Ενώ φαινόταν ότι δεν θα υπάρξει υποψήφιος, αποφάσισε να συμμαχήσει με τον Δ. Στοιτσα, και αν τα καταφέρουν, να μοιραστούν την καρέκλα του Δημάρχου.

πλην (-) Επικοινωνιακά, ως ρήτορας υστερεί.  Στα παραλίμνια χωριά δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός και έχει αφήσει αρνητική εικόνα σε όσους τον στήριξαν στις εκλογές του 2014. Συνεχώς απών  στα Δημοτικά Συμβούλια απουσιάζοντας σχεδόν πάντα στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους.

Βάσω Πολυζωιδου

συν (+) Η πιο πιο cult μορφή των Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου Βόλβης ever.

Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς την Βασάρα ,  δεν είναι δημοτικό συμβούλιο, είναι σαν τον Μπαλλά χωρίς την Μέλπω του (we  love Sotos).

Εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, με ευχάριστο χαρακτήρα, επικοινωνιακή και αγαπητή από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.  Σοβαρή υποψήφια με δεινή ρητορική ικανότητα..

Κινείται  στον αντίποδα της αντιλαϊκής, μνημονιακής πολιτικής προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων και σε πείσμα των ντόπιων EX- μεγαλοτσιφλικάδων που έχουν μεταμορφωθεί σε καμαριέρες των τουριστών της Σεβέρνα Ματσεντόνια.

πλην (-) Θα ήταν το φαβορί για το αξίωμα του Δημάρχου αν δεν κινείτο στον στενό κομματικό χώρο του ΚΚΕ, με την ξύλινη και άκαμπτη επιχειρηματολογία και τον Κουτσούμπα να μιλάει με λι και το νι, όπως αρμόζει σε έναν καθώς πρέπει πατρινό. .

Ιωάννης Βαλερής:

συν (+) Έχει υπάρξει υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ στις πρώτες εκλογές το 2015, και με την Ένωση Κεντρώων την δεύτερη εκλογή του 2015. Δηλώνει ότι ανήκει στην «πατριωτική δεξιά». Βραβεύτηκε από τον νυν Δήμαρχο για την φιλανθρωπική του δράση. Είναι φιλοτελιστής (μαζεύει γραμματόσημα).

Είναι επικοινωνιακός, και προσπαθεί να παραμένει στην επικαιρότητα πάση θυσία γι αυτό έχει επιστρατεύσει μία εντυπωσιακή ξανθιά παρουσιάστρια.  Συμμετέχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποφθέγματα της δεκαετίας 50, και θρησκόληπτα κηρύγματα που ξεπατικώνει από άλλες σελίδες και χαρίζει πολύ γέλιο. Έχει μεγάλο σουξέ σε ηλικίες άνω των 60+ καθώς συχνάζει σε πανηγύρια, μοναστήρια, ΚΑΠΗ, Συλλόγους και όπου υπάρχει περίπτωση να του δώσουν μικρόφωνο.  Θεωρείται ο Βασίλης Λεβέντης του Δήμου Βόλβης.

πλην (-) Είναι ο Ζορρό που θα σώσει τον Δήμο  Βόλβης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στα μέσα Κοινωνικής δικτύωσης. Η φιλανθρωπική του δράση χαρακτηρίζεται από τους κριτικούς του, ως εξαγορά ψήφων. Τα ΜΜΕ τα οποία προσπαθούν να τον προβάλλουν, τον λανσάρουν με φαιδρό τρόπο. Ο ίδιος δηλώνει ότι έχει τις λύσεις για όλα τα προβλήματα που χρονίζουν και ότι μόλις βγει θα τα διορθώσει όλα. Στις τάξεις του έχει υποψήφιους που χρησιμοποιούν  διχαστική και ρατσιστική ρητορική.

Βασίλειος Ζωγράφος

συν (+) Έχει την εμπειρία «εκ των έσω». Διατελέσας Αντιδήμαρχος της παράταξης Γαλαμάτη, και  πρώην «συνάδερφος» του νυν Δημάρχου. Κάποτε μονομάχησε με τον Δ.Λιάμα  για την καρέκλα του Δημάρχου, την στιγμή της παραίτησης του Γαλαμάτη, αλλά ο Δ. Λιάμας λόγω του ότι είχε μερικά παραπανήσια κιλά, δεν μπόρεσε να τον κουνήσει ρούπι.

Γνώστης μικρών και μεγάλων «μυστικών» του πώς λειτουργεί το σύστημα και θεωρητικά σοβαρός αντίπαλος.

πλην (-) Χρησιμοποιούσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κάνει κριτική «κατά την άποψη του», ανεβάζοντας σε φωτογραφίες τα κείμενα του..

Έχει συμμαχήσει με έναν άγνωστο Χ , που βγάζει πύρινους λόγους , διαμέσου των οποίων στέλνει στο πυρ το εξώτερον όλο το δαιμονικό ΔΣ , το οποίο μάχεται, μέχρι να επικρατήσει το Φως, αλλά είναι παντελώς άγνωστος σε όλο τον Δήμο.

Οι επικριτές του τον χαρακτηρίζουν ως λασπολόγο, και ότι το κάνει μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Κατηγορείται ότι το διάστημα που «ήταν στα πράγματα» δεν «ακουγόταν» ενώ τώρα ξαφνικά έγινε λαλίστατος. Υποψήφιος – φωτοβολίδα.

Χάρης Ελευθεριάδης

συν (+) Έχει διατελέσει ήδη αιρετός, και γνωρίζει τους αντιπάλους του.

Είναι γνήσιος και καθαρός  άνθρωπος και ιδιαίτερα αγαπητός στον ορεινό όγκο.  Προσχώρησε στην συντροφιά του «δαχτυλιδιού» (Ζωγράφος),για να πολεμήσουν όλοι μαζί τον Νταρθ Βέιντερ (Δ. Λιάμα) και να απελευθερώσουν την Μόρντορ  ( Δήμος Βόλβης) από το σκότος.

πλην (-) Διαδίδεται ότι είναι ο μοναδικός υποψήφιος του συνδυασμού του. Υπάρχουν πολλές  πληροφορίες ότι οι άλλοι υποψήφιοι του ζητούν συνεργασία, λόγο της οικονομικής του επιφάνειας κάτι που αν μη τι άλλο εκτός από κατακριτέο , είναι και κατάπτυστο.

Βέβαια υπήρξαν και υπάρχουν και άλλοι φερέλπιδες σωτήρες του Δήμου Βόλβης που εν καιρώ ως διάττοντες αστέρες πέρασαν από τον ουρανό του Δήμου Βόλβης. Πλην όμως, ήταν τόσο πολύ προχωρημένοι ιδεολογικά, που ούτε στα επόμενα 50 χρόνια, ο απλός ο κόσμος δεν θα έχει την δυνατότητα να το αντιληφθεί και να το εκτιμήσει ανάλογα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9 + eight =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.