Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμών παντού…. εκτός του Δήμου Βόλβης

Η 28η Οκτωβρίου, είναι ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμών σε όλους τους ήρωες που έδωσαν δίχως δεύτερη σκέψη την ζωή τους, για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και τιμάται με σοβαρότητα και σεβασμό σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Η μάλλον σχεδόν σε όλη την επικράτεια της χώρας…. εκτός του Δήμου Βόλβης, όπου κατά  τη διάρκεια των εορτασμών της Εθνικής Επετείου, συγκεκριμένα  πρόσωπα επιχείρησαν με περισσή ασέβεια, να καπηλευθούν τις επίσημες εκδηλώσεις για την αυτοπροβολή τους μέσω της κατάθεσης στεφανιών στα Ηρώα του Δήμου Βόλβης.

Φερόμενος  «υποψήφιος δήμαρχος» και φερόμενοι ως «εκπρόσωποι του συνδυασμού»  του, επιχείρησαν να καταθέσουν στεφάνια κατά τη διάρκεια της επίσημης εκδήλωσης του εορτασμού της 28η Οκτωβρίου, στην Ασπροβάλτα, στην Ανοιξιά στον Σταυρό κ.α..

Παρ όλο που ενημερώθηκαν, ότι το επίσημο πρωτόκολλο δεν προβλέπει την κατάθεση στεφάνου, από κάποιον που ΔΕΝ φέρει την θεσμική ιδιότητα (η αυτοαναγόρευση κάποιου ως υποψηφίου δημάρχου» , «υποψηφίου δημοτικού συμβούλου» ή «εκπροσώπου υποψηφίου Δημάρχου» δεν είναι αποτελεί θεσμική ιδιότητα), κατέθεσαν εκ των υστέρων στεφάνι, όπως μπορεί φυσικά να πράξει οποιοσδήποτε πολίτης, φωτογραφήθηκαν κάνοντας ψευδείς αναρτήσεις «περί απαγορεύσεων» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τραγελαφικό γεγονός αποτελεί η επίκληση τους, του ΦΕΚ 1488/6-10-2006, το οποίο ακριβώς τους διαψεύδει καθώς αφενός προβλέπει το πρωτόκολλο της σειράς κατάθεσης εκ των προσκεκλημένων (και όχι των απρόσκλητων) εκπροσώπων, αφετέρου δεν αναφέρει τίποτα για φερόμενους υποψηφίους, ούτε καν για αποτυχόντες υποψήφιους βουλευτές και υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι οι φωτογραφικές πόζες εν ευθυμία σε χορούς Συλλόγων και πανηγυριών είναι εκδηλώσεις εκ διαμέτρου αντίθετες,  με την συλλογή φωτογραφιών για προεκλογικούς λόγους εν ώρα κατάθεσης στεφάνου σε Ηρώο Πεσόντων…

Η προεκλογική περίοδος πλησιάζει και τότε θα δοθεί η ευκαιρία της αντιπαράθεσης με επιχειρήματα και προτάσεις, προγράμματα και όχι με συκοφαντίες, με φωτογραφικά «πυροτεχνήματα» ή με αόριστα ευχολόγια.

Συντακτική ομάδα του volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9 − 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.