Μονάδα παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος στον δήμο Βόλβης

Σε συνέχεια της ενημέρωσης μας  για το τεχνικό πρόγραμμα «Βασικών Δημόσιων Υποδομών» στον Δ.Βόλβης, δημοσιεύουμε το τεχνικό φυλλάδιο (σε μορφή pdf δείτε το κάνοντας κλικ ΕΔΩ) με στοιχεία της  ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΤΟΙΜΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ (READY MIX)  ώστε να δοθεί στους δημότες η ευκαιρία αξιολόγησης με καθαρά τεχνο-οικονομικά κριτήρια!!!

Με αδιαμφισβήτητο δεδομένο την χαρακτηριστική «κατάρρευση» και υστέρηση των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) όπως προκύπτει από τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία, και την δραματική μείωση των επιχορηγήσεων της ΣΑΤΑ, συνθλίβεται κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια του Δ.Βόλβης στον τομέα κατασκευών – συντηρήσεων των βασικών υποδομών του.

Διαχείριση της κρίσης: 

Σήμερα η χρηματοδότηση των έργων του Δ.Βόλβης γίνεται μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κάτι που δημιουργεί εξαρτήσεις και παρατηρούνται χρονικές αποκλίσεις στην εκτέλεση των δημόσιων έργων υποδομής στην περιοχή, με πολλά από αυτά να έχουν περάσει στα αζήτητα (πχ. αποκατάσταση βλάβης ορεινού οδικού άξονα  Αρέθουσας-Βρασνών, αντιπλημμυρικά έργα , αγροτική οδοποιία κλπ).

Είναι απαράδεκτο ένας τεράστιος οργανισμός όπως ο Δήμος Βόλβης με έκταση 782 τ.χιλ. να είναι έρμαιο στην κάθε “αιρετή διοίκηση της περιφέρειας” και των όποιων κομματικών αποφάσεων υπηρετεί αυτή, και οι δημόσιες υποδομές της περιοχής να έχουν εγκλωβισθεί σε ένα «σπιράλ» μόνιμης φθοράς και κατασκευαστικής αστοχίας.

Δεν είναι δυνατόν μια δημοτική διοίκηση να διαχειριστεί μια τέτοια κρίση όπως αυτή που βιώνουμε χωρίς να έχει προηγουμένως προετοιμαστεί κατάλληλα.

Και επειδή τα πάντα είναι θέμα στρατηγικών επιλογών το καλύτερο για την τοπική κοινωνία είναι να κατευθυνθεί  η ροή διαθέσιμων κεφαλαίων του ήδη μειωμένου προϋπολογισμού προς τα έργα που αποτελούν ασπίδα προστασίας του Δ.Βόλβης,  με στόχο την σταθεροποίηση της λειτουργικότητας του!!

Επαληθεύτηκε και σε αυτήν την περίπτωση η ρήση του Δαρβίνου ότι, «εκείνος που επιβιώνει δεν είναι ούτε ο πιο δυνατός, ούτε ο πιο έξυπνος. Επιβιώνει εκείνος που προσαρμόζεται καλύτερα στην αλλαγή των συνθηκών».

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ : Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Δ.ΒΟΛΒΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ 2019-2023 ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΑΤΑ (ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΔΕΩΝ);

Πιθανόν να μην τους ενδιαφέρει γιατί μπορεί να μην ξαναβρίσκονται στην ίδια θέση…και το πρόβλημα το επωμίζεται ο επόμενος!!!

Ο Δ.Βόλβης εγκλωβισμένος και δέσμιος στις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης έχει πλέον χάσει  την θεσμική του ταυτότητα και αυτοδυναμία, είναι ανίσχυρος να αντιδράσει, με αποτέλεσμα το σημερινό χάος που επικρατεί σε όλη την δημοτική επικράτεια (όσο και εάν απελπισμένα προσπαθούν να διαψεύσουν Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι και λοιποί)!!!

Είναι επιτακτικό ο Δ.Βόλβης  να προσαρμοστεί το ταχύτερο στα νέα δεδομένα της οικονομικής κρίσης και της «χρηματοδοτικής ρουλέτας» που παίζεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την αναδιανομή των πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), και να δημιουργήσει συνθήκες προς όφελος της τοπικής κοινωνίας!!! Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα κ. Δήμαρχε είτε από εσάς είτε από την επόμενη διοίκηση του δήμου!!!

Πως θα εφαρμόσουμε ένα ολοκληρωμένο τεχνικό πρόγραμμα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας:

  • Διευρύνουμε τους τομείς δράσεων μέσω εναλλακτικών σχεδίων.
  • Αξιοποιούμε το κενό που άφησε η κρίση στον ανταγωνισμό.
  • Εστιάζουμε στην αυτοδύναμη κατασκευή έργων & συντήρηση δημοτικών υποδομών με στόχο  την απεξάρτηση από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΠΜ).

Δύο είναι τα βασικά εργαλεία της ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ Δ.ΒΟΛΒΗΣ…

* Ίδρυση της ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

*H άμεση αγορά & εγκατάσταση (1) ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΤΟΙΜΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ (READY MIX)  συνολικού κόστους  250.000 Ευρώ μέσω χρηματοδοτικής  μίσθωσης (leasing)… η οποία παράγει έτοιμο σκυρόδεμα 234.000 μ³/έτος… αξίας  από 15.678.000 έως 17.550.000 Ευρώ… (όσο ο ετήσιος προϋπολογισμός του Δ.Βολβης) προσθέτοντας νέες πηγές εσόδων… συμβάλλοντας έτσι στην αποδοτικότερη διαχείριση του ήδη μειωμένου δημοτικού προϋπολογισμού, κατευθύνοντας  την ροή διαθέσιμων κεφαλαίων προς τα έργα που αποτελούν ασπίδα προστασίας του Δήμου Βόλβης  με στόχο την σταθεροποίηση της λειτουργικότητας του»!!!

*Αυστηρή αστυνόμευση στις ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ & ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΜΜΟΛΗΨΙΕΣ ΠΟΥ «ΞΕΚΟΙΛΙΑΖΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, και επιφέρουν οικονομική απώλεια στα έσοδα του Δ.Βόλβης πολλών εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ!!!
Αλλοιώνουν τις κοίτες και την ακτογραμμή, δημιουργούν λιμνάζοντα νερά, προκαλούν υποβάθμιση στη ποιότητα του νερού, εξαφανίζουν κάθε ίχνος ζωής με βαρύτατες επιπτώσεις οικολογικές και αισθητικές και βεβαίως ότι αυτό συνεπάγεται για την οικολογική ισορροπία!!!

Η ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΤΟΙΜΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ (READY MIX)

1.ΔΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

2.ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΣΕ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ:

2.1.ΒΕΛΤΙΩΣΗ & ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ

2.2.ΒΕΛΤΙΩΣΗ & ΕΠΕΚΤΑΣΗ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ

2.3.ΒΕΛΤΙΩΣΗ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ

2.4.ΒΕΛΤΙΩΣΗ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

2.5.ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΟΣ

3.ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΑΤΑ(ΠΔΕ) ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ  ΜΕ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

4.ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

5.ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

*Μελέτη Σκοπιμότητος:

1.Νικόλαος Σάγος –Κανέλης/ Αρχιτέκτων-Μηχανικός
2.Νικόλαος Σαρόπουλος /Αρχιτέκτων-Μηχανικός
3.Παναγιώτης Τζιβελέκης /Πολιτικός Μηχανικός
4.Κωνσταντίνος Στεφάνου- Κυπαρίσσης /Μηχανολόγος Μηχανικός

5.Τολούδης Βασίλειος /Μηχανολόγος Μηχανικός
6.Δημήτριος Σαμαράς /Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος

Δημοσιεύουμε το ενημερωτικό φυλλάδιο (σε μορφή pdf δείτε το κάνοντας κλικ ΕΔΩ) ώστε να δοθεί στους δημότες  η ευκαιρία πληροφόρησης σχετικά με τις δυνατότητες που παρέχει στον Δ.Βόλβης  μια ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΤΟΙΜΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ με καθαρά τεχνο-οικονομικά  κριτήρια!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 + twelve =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.