Στον δρόμο του ψέματος συνεχίζει ο κ. Στοίτσας και οι υποψήφιοι σύμβουλοι του

Εικόνα εγκαινίων 1998

Είναι άξιο απορίας πως ένας πρώην δημόσιος λειτουργός μπορεί να πέσει τόσο χαμηλά για να υφαρπάξει την ψήφο των συνδημοτών του;  Πως είναι δυνατόν ένας πρώην αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας να ψεύδεται και να λασπολογεί κατά του δημάρχου προκειμένου να τον μειώσει ώστε να επωφεληθεί εκλογικά;

Δυστυχώς όμως υπάρχουν άνθρωποι με μειωμένους ηθικούς φραγμούς που γι’ αυτούς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, που κάνουν δηλαδή τα πάντα για να ωφεληθούν.

Σε ένα κείμενο χωρίς αρχή και τέλος, με ψεύδη, αοριστίες και ασυναρτησίες απευθύνει κατηγορώ στον δήμαρχο. Να τα πάρουμε όμως με την σειρά :

  1. Ο κύριος Νουράκης κάνει αναφορά στην δέσμευση του δημάρχου το 2014 για τον δημοτικό χαρακτήρα των λουτρών. Ναι αυτό δεσμεύτηκε και αυτό προσπάθησε μέχρι την στιγμή που μετά από ελέγχους, βεβαιώθηκαν από την εφορία και το ΙΚΑ, φόροι, ασφαλιστικές εισφορές και πρόστιμα. Με την βεβαίωση των οφειλών δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα στην διοίκηση των λουτρών, καθώς ο πρόεδρος και ο διευθύνον σύμβουλος ευθύνονταν με την προσωπική τους περιουσία. Αυτό είχε αποτέλεσμα στην διοίκηση να ορίζονται οι πρόθυμοι, οι εθελοντές. Να μην ξεχνάμε που ο ίδιος ο κύριος Νουράκης είχε χαρακτηρίσει άχρηστο και ανίκανο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, τον κύριο Φουντούκη (διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνον σύμβουλος), άλλο που τώρα είναι χέρι – χέρι στο ίδιο ψηφοδέλτιο. Οι συνθήκες και οι καταστάσεις καθορίζουν τη στάση μας έναντι  των ζητημάτων.
  2. Ο κύριος Νουράκης κάνει αναφορά, ότι ο δήμαρχος μίλησε για λουτρά που κλείνουν και όχι για τα άλλα που είναι κερδοφόρα. Πράγματι ο δήμαρχος μίλησε για τα δημοτικά λουτρά που είναι δίπλα μας και έκλεισαν, του δήμου Θεσσαλονίκης και του δήμου Λαγκαδά. Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε ποια δημοτικά λουτρά είναι κερδοφόρα.
  3. Γράφει ο κύριος Νουράκης: «Ο δήμαρχος και η παράταξή του, εννιά(9) χρόνια τώρα δεν κατάφεραν να λειτουργήσουν τα λουτρά ως μια φυσιολογική επιχείρηση, η οποία από την κερδοφορία της θα μπορούσε να αποπληρώνει τις δόσεις του δανείου όπως κάνουν όλες οι φυσιολογικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και ανά το κόσμο και θα έφερνε έσοδα στα ταμεία του δήμου. Αντιθέτως επιβάρυνε με την αποπληρωμή του χρέους, το Δήμο και τους δημότες μας»

Μένουμε έκπληκτοι μετά από 4,5 χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο ο κύριος Νουράκης ή δεν έμαθε τα βασικά ή ψεύδεται, α) η επιχείρηση των λουτρών είναι αυτοτελής δηλαδή δεν έχει καμία σχέση οργανωτικά ή λειτουργικά με τον δήμο και είναι μια Ανώνυμη Εταιρεία β) ο δήμος  ή οι δημότες δεν επιβαρύνθηκαν ούτε ένα ευρώ από το χρέος της επιχείρησης των λουτρών. Ο δήμος και οι δημότες επιβαρύνθηκαν με 800.000,00 για την αποπληρωμή του δανείου που πήρε ο πρώην δήμος Απολλωνίας για την ανακαίνιση των λουτρών.

  1. Γράφει ο κύριος Νουράκης: «Η ανικανότητα του δημάρχου δυστυχώς δεν περιορίζεται μόνο στην κακή διοίκηση των Λουτρών. Χάθηκε ευκαιρία χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ), για «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας», μάλιστα μας προτρέπει να διαβάσουμε την πρόσκληση : «Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ».  ‘Όπως θα διαβάσετε παρακάτω ο κύριος Νουράκης ή δεν το διάβασε και λασπολογεί ή το διάβασε και δεν το κατάλαβε λόγω μειωμένης αντίληψης.

Σας παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο από την πρόσκληση :

1. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

1.1. Οι προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, θα πρέπει να εμπίπτουν στο αντικείμενο και τους στόχους της Δράσης: Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Δράσης, όπως αυτή περιγράφεται στην Εξειδίκευση Εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος, οι αιτήσεις χρηματοδότησης που θα υποβληθούν πρέπει να αφορούν στην υλοποίηση παρεμβάσεων αποκατάστασης και ανάδειξης του κτιριακού αποθέματος των Δήμων. Ως τέτοιο κτιριακό απόθεμα νοείται ένα εύρος κτιρίων ιστορικού, πολιτιστικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος των οποίων η πρότερη χρήση και δραστηριότητα έχει εγκαταλειφθεί και που – στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης θα επαναχρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς από τους αρχικά προβλεπόμενους.

Διαβάζοντας το κείμενο καταλήγουμε ότι : α) στο πρόγραμμα μπορούν να υπαχθούν κτίρια των οποίων η προηγούμενη χρήση και δραστηριότητα  έχει εγκαταλειφθεί, δηλαδή στο πρόγραμμα μπορούν να υπαχθούν εγκαταλειμμένα κτίρια τα οποία πριν χρόνια είχαν λειτουργία επαγγελματική.

Υπάγονται σε αυτόν τον όρο τα κτίρια των λουτρών ; Τα κτίρια των λουτρών λειτουργούσαν και εγκαταλείφθηκαν ;

και β)  τα κτίρια που θα υπαχθούν ορίζει το πρόγραμμα ότι θα επαναχρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς από τους αρχικά προβλεπόμενους, δηλαδή αφού ανακαινισθούν – τροποποιηθούν θα λειτουργήσουν για άλλους σκοπούς και όχι όπως λειτουργούσαν. Μάλιστα ορίζει η πρόσκληση ότι τα κτίρια θα χρησιμοποιηθούν  για αθλητικές πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που θα παρέχει ο δήμος ή αρμόδιος φορέας του

Σύμφωνα με αυτόν τον όρο, αν μπορούσαν να υπαχθούν στο πρόγραμμα τα κτίρια των λουτρών, μετά δεν θα λειτουργούσαν ως λουτρά, αλλά ως χώροι για αθλητικές πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Αυτός που έγραψε όλα αυτά (υποψήφιος σύμβουλος του συνδυασμού κ. Δ. Στοίτσα) ζητά την ψήφο σας για να διοικήσει τον δήμο, θα τον εμπιστευτείτε ;

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του κ. Νουράκη ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

12 + nineteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.